A PRESENCE OF LIGHT
Nuria Maria | Jonas Löllmann

In deze vijfde expositie van ‘The Art Project’ nodigen kunstenaars Nuria Maria (1990) en Jonas Löllmann (1981) ons uit om ons over te geven aan de zinderende hitte van de zomer. De foto’s en video-installaties uit de tentoonstelling roepen beelden op van een warme, lange zomerdag, waarop de tijd lijkt stil te staan en er niets anders bestaat dan het betoverende licht van de brandende zon, de langzaam voorbij zwevende wolken en de verfrissende koelte van de oceaan.

Geïnspireerd door de natuurlijke elementen zetten hun werken aan tot een moment van verstilling en motiveren zij tot bewustwording van onszelf en onze omgeving.

De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 17 augustus vanaf 19 uur in Galerie Post + García aan de Avenue Céramique 17 te Maastricht.

Cultuurwetenschapper Sven Schaepkens zal op deze avond met de kunste1naars in gesprek gaan over hun inspiraties, motivaties en hun belevenis van het kunstenaarschap in de wereld van vandaag. We hopen dat je erbij bent!

Curated by Laura Post

Nuria Maria
ARTIST

De video-installaties en werken op papier van Nuria Maria vormen een nostalgisch portret van de romantiek van de zomer. Het seizoen van vrijheid en van dromen; van het vertraagde leven en landschap, tijdelijk verstild door de verzengende hitte. Terwijl zij deze sfeer enerzijds tracht vast te leggen, is haar werk tegelijkertijd doordrenkt van het besef dat de schoonheid van deze dagen juist schuilt in de voorbijgaande aard ervan: “sommige dingen zijn mooier, juist omdat je weet dat ze eindig zijn”.

Jonas Löllmann
ARTIST

In zijn analoog vervaardigde foto’s van uitgestrekte oceanen en transparante wolkenhemels maakt Jonas Löllmann de toeschouwer deelgenoot van zijn verlangen naar harmonie en verbintenis met de wereld om hem heen. In zijn werk, veelal geïnspireerd door het ongrijpbare karakter van de natuur en de gemoedstoestand die deze oproept, weet hij vluchtige momenten te verstillen in poëtische beelden, waarin zich een fascinerend spel met het licht ontvouwt.