KINGDOM COME
Daniëlle Frenken | Christel Verdaasdonk | Roos Holleman

In haar nieuwste expositie ‘Kingdom Come’ presenteert The Art Project drie talentvolle jonge kunstenaars die gefascineerd zijn door natuurlijke historie en exotische diersoorten. In hun werken creëren zij een paradijselijk ‘afterlife’ waarin de dode natuur nieuw leven wordt ingeblazen.

Aïcha Cherif – winnaar Kunstbende Limburg 2016 – treedt om 19 u. op. In samenwerking met YoungPoets dragen Merlijn Huntjens, Willemijn Linden en Ginny-Leen Manders gedichten voor die zij speciaal bij de expositie schreven. Het belooft een inspirerende avond te worden; zorg dat je erbij bent!

Opening: vrijdag 29 april 19 u. Locatie: Post + García Espacio | Rechtstraat 86 Maastricht | open wo do vr 11 – 18 u za 10 – 17 u zo 13 – 17 u

Curated by Laura Post & Patricia Pisters

Daniëlle Frenken
ARTIST

In haar aquarellen en sculpturen voert Daniëlle Frenken (1990) de toeschouwer langs een mysterieuze, fabelachtige dierenwereld, waarin dieren versmelten in vorm en in onderwerp. Zij laat zich daarbij inspireren door mythische verhalen, vergeten curiositeiten en de esthetiek van de natuur.

>> interview met de kunstenaar

Christel Verdaasdonk
ARTIST

Christel Verdaasdonk (1992) creërt intieme, poëtische werken waarin zij met een bijzondere combinatie van borduursels en taxidermie een ode brengt aan de schoonheid en kwetsbaarheid van de verstilde dode vogel.

>> interview met de kunstenaar

Roos Holleman
ARTIST

In haar monumentale krijttekeningen pleegt Roos Holleman (1989) ‘optische autopsies’, waarin zij op haast tastbare wijze inzoomt op de kleinste details van haar onderwerpen. Geïnspireerd door mythes, wetenschap en de filters door welke wij natuurhistorische kennis tot ons nemen, confronteert haar werk ons met de grenzen van representatie.

>> interview met de kunstenaar

GUEST CURATOR

De expositie 'Kingdom Come' werd mede samengesteld door Patricia Pisters. Patricia schrijft voor Zuiderlucht en is werkzaam bij kunstenaar Koen Vanmechelen. Zij heeft een sterke voorkeur voor kunst waarin de natuur centraal staat. "Ik houd van kunst die simpelweg aantrekkelijk is om haar voorstelling én van kunst die op esthetische wijze milieuproblemen en andere ecologische kwesties aan de kaak stelt."

"Als afgestudeerd Cultuurwetenschapper met een grote passie voor kunst, heb ik twee ambities", aldus Patricia. "De ene is om een zo groot en gevarieerd mogelijk publiek te enthousiasmeren voor de schoonheid en relevantie van hedendaagse kunst; de ander om getalenteerde, maar nog relatief onbekende makers een opstap te bieden naar een succesvolle carrière. Als gastcurator bij The Art Project wordt mij de mogelijkheid geboden om beide ambities te combineren."